Zahraničné Top

Nehoda autobusu v Bulharsku si vyžiadala najmenej 15 obetí a 27 zranených

Ilustračné foto

Sofia 2 – Najmenej 15 obetí na životoch a 27 zranených si v sobotu vyžiadala nehoda turistického autobusu v Bulharsku. S odvolaním sa na bulharské ministerstvo zdravotníctva o tom informovala agentúra AP.

Podľa ministerstva k nehode došlo v sobotu o 17.10 h SELČ neďaleko mesta Svoge vzdialeného asi 20 kilometrov severne od Sofie.
Zatiaľ nie je jasné, koľko ľudí cestovalo v autobuse. Známa nie je ani štátna príslušnosť cestujúcich.
Bulharská polícia informovala, že autobus prevážajúci turistov na víkendový pobyt do neďalekého rezortu sa na diaľnici prevrátil a zošmykol sa na nižšie položenú cestu, spresnila agentúra AP.
Spravodajský portál Sofia Globe píše, že vodič autobusu zrejme stratil kontrolu nad vozidlom, v dôsledku čoho zišlo z cesty a prevrátilo sa. Portál dodal, že pred tým, ako autobus prerazil diaľničné zvodidlá, zrazil sa s niekoľkými autami.
Na miesto nehody bolo vyslaných vyše 20 sanitiek. Väčšinu zranených previezli do viacerých nemocníc v Sofii. Stav najmenej dvoch osôb označili lekári za kritický.
Bulharský prezident Rumen Radev v dôsledku tragickej nehody zrušil svoj naplánovaný program a premiér Bojko Borisov oznámil, že 27. august bude v Bulharsku dňom štátneho smútku za obete nešťastia.