Domáce Politika Kauzy Top

Obvinení z Kuciakovej vraždy vraj chceli zabiť prokurátora

Tomáš Szabó, ktorý zastrelil Jána Kuciaka, mal plánovať vraždu prokurátora GP SR Petra Šufliarskeho. Zdroj: TASR

BRATISLAVA – Situácia okolo vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka zrazu naberá aj iný smer. Obvinení z úkladnej vraždy novinára a jeho snúbenice údajne plánovali aj ďalší ohavný čin. Portál Aktuality.sk zverejnil informáciu, že minimálne dvaja zo štyroch obvinených plánovali vraždu prokurátora.

Podľa informácii portálu boli Alena Zsuzsová a Tomáš Szabó najatí, aby zabili prvého námestníka Generálnej prokuratúry Petra Šufliarskeho. V prípade už malo byť údajne začaté trestné stíhanie vo veci vraždy v štádiu prípravy. Obyvatelia dediny, kde prokurátor žije, potvrdili Aktualitám, že policajti v obci zbierajú kamerové záznamy.

Polícia ani prokuratúra situáciu vôbec nekomentujú. “Ide o citlivé informácie. V tejto súvislosti námestník generálneho prokurátora prosí médiá, aby nezverejňovali žiadne informácie o údajnej príprave úkladnej vraždy a nechali orgány činné v trestnom konaní pracovať,” reagovala hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Šufliarsky rovnako požiadal novinárov, aby nezverejňovali v tejto súvislosti jeho fotografiu.

Alena Zsuzsová aj Tomáš Szabó sú momentálne vo vyšetrovacej väzbe. 44-ročná žena čelí obvineniu z úkladnej vraždy vo forme účastníctva – polícia ju považuje za objednávateľku, nie však za konečného zadávateľa. Tomáš Szabó je obvinení z úkladnej vraždy ako strelec.