Regióny Prešov

SÚD v prípade exhokejistu Reného Puchera ešte nerozhodol, pojednávanie odročil

PEZINOK – Špecializovaný trestný súd v Pezinku odročil v utorok hlavné pojednávanie s bývalým hokejistom a niekdajším viceprimátorom Prešova Reném Pucherom. Exhokejista je obžalovaný z prijímania úplatku. Spolu s ďalšími obžalovanými v korupčných kauzách súd presunul pojednávanie na začiatok októbra.

 

V procese sa bude pokračovať 6. a 7. októbra. V pondelok (6. 9.) a aj v utorok sa súd oboznamoval s prepismi zvukových nahrávok.  Nevylučuje sa, že na októbrových termínoch sa ukončí dokazovanie a pristúpi sa k prednesu záverečných rečí.

V prípade figuruje ako hlavný obžalovaný Andrej S. Reného P. sa dotýka obžaloba len v jednom skutku a obvinenia odmieta. Je obžalovaný z prijímania úplatku za intervenciu pri rekonštrukcii Základnej školy Májové námestie v Prešove. Išlo o viaceré prípady získavania zákaziek stavebnej firmy, kde figurovalo niekoľko obžalovaných.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry preto podal obžalobu koncom júla 2020 na Špecializovaný trestný súd v Pezinku dovedna na 12 osôb obvinených z poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, machinácie pri verejnom obstarávaní a korupčných deliktov.

Špecializovaný trestný súd rozhodol 26. októbra 2020 trestným rozkazom. Štyria obžalovaní vrátane Reného P. podali voči tomu odpor.