Domáce Politika Top

Poliačik sa pochválil, že má doma prváčika: Čo mu to v tej škole robia? Aha, to nie je štátna

BRATISLAVA – Začiatok septembra obvykle prináša pre rodičov jednu veľkú povinnosť, vypraviť svoje deti do škôl. Inak to nie je ani v rodinách politikov, ako ukázal fotografiou na Facebooku aj poslanec NR SR za SaS Martin Poliačik.

Školákom sa totiž stal aj jeho prvorodený syn Jakub. Chodiť začal do súkromnej školy Montessori v Bratislave – a žiakom sa nestal len tak. „Pasovaný za prváka!” napísal hrdý otec k fotke na sociálnej sieti, na ktorej je jeho staršie dieťa pasované do úlohy prváka obrovskou ceruzkou.

Status Martina Poliačika

Čo je to montessori?

V školách Montessori, ktoré sú pomenované podľa jej zakladateľky, talianskej lekárky a psychiatričky Marie Montessori, sa aplikujú špeciálne metódy pozorovania a výchovy detí. Tieto alternatívne školské zariadenia sú vo viacerých krajinách Európy ako napríklad Nemecko, Taliansko či Holandsko.

Program montessori je zameraný na podporu dieťaťa pri rozvíjaní jeho poznatkov a zručností a kde aktivity dieťa vykonáva pre uspokojenie seba samého, nie vyučujúceho. Vyzdvihol ho napríklad aj bývalý šéf školstva Peter Plavčan – pochválil napríklad prístup učiteľa k žiakovi či menšiu úroveň stresu.

Foto: FB / Martin Poliačik, SITA