Regióny Bratislava

Workshop o grantoch v Ružinove

BRATISLAVA/RUŽINOV –  Tohtoročná grantová výzva mestskej časti Ružinov je už v plnom prúde. Na zlepšenie komunitného života v Ružinove môžu v rámci nej ľudia získať od 500 do 5 000 eur. Stačí napísať zaujímavý projekt. Ako nato sa dozvedia záujemcovia v pondelok 19. marca 2018 na ružinovskom miestnom úrade.

 Ako napísať atraktívny projekt, aké sú jeho povinné prílohy, načo si dať pozor, ako správne projekt podať a ako urobiť po jeho realizácii aj vyúčtovanie? Aj toto vysvetlia členovia grantovej komisie počas workshopu uchádzačom o grant v pondelok 19. marca 2018 o 17:00 hod. vo veľkej zasadačke ružinovského miestneho úradu.

Fyzické osoby, podnikatelia a právnické osoby, ktoré sídlia v Ružinove alebo tu vykonávajú činnosť, sa môžu uchádzať o sumu od 500 do 5 000 eur na svoj projekt. Ten musí byť z oblasti kultúrno-spoločenských aktivít, vzdelávania, telovýchovy, športu a mládeže, sociálnej oblasti, ochrany a tvorby životného prostredia alebo rozvoja komunitného života. Medzi špecifické priority grantovej výzvy na rok 2018 patrí sociálna oblasť s hlavnou témou podpora a skvalitnenie sociálnych služieb a oblasť kultúrno-spoločenských aktivít s hlavnou témou rozvoj kultúrneho potenciálu kumulovaného na území Ružinova cez rôzne formy, žánre a platformy.

Žiadosť o grant s vypracovaným projektom treba odovzdať na ružinovský miestny úrad do 3. apríla 2018. O tom, ktoré projekty Ružinov finančne podporí, rozhodnú poslanci miestneho zastupiteľstva na základe odporúčaní grantovej komisie. Na granty a dotácie je v roku 2018 vyčlenených viac ako 190 000 eur.

Foto: SITA