Regióny Nitra Domáce

NAKA od skorého rána zasahuje v okolí Nitry pre drogovú trestnú činnosť. Obvinený je aj dlhoročný policajt

Zdroj: FB / Polícia Slovenskej republiky

NITRA – Protizločinecká jednotka Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) momentálne zasahuje v okolí Nitry. Policajti nazvali akciu VENAL 3, ktorá skončila 16 obvineniami. Medzi nimi je aj dlhoročný policajt a príslušník Kriminálneho úradu Finančnej správy.

 

Dôvodom je drogová trestná činnosť týkajúca sa aj mesta Sereď. “Akcia VENAL 3 skončila 16 obvineniami zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, 12 z nich aj z drogovej trestnej činnosti. Šesť obvinených je vo väzbe, zadržali sme päť osôb, medzi nimi aj policajta a príslušníka Kriminálneho úradu Finančnej správy. Po ďalších piatich intenzívne pátrame,” uviedla polícia na sociálnej sieti. Dodali, že počas razie vykonali domové prehliadky, vypočuli svedkov, pričom bolo potrebné vstúpiť aj do obydlí a vykonať množstvo ďalších úkonov a znaleckých skúmaní.

“Zločinecká skupina mala najmenej od roku 2007 pôsobiť prevažne v Trnavskom a Bratislavskom kraji, najmä v Seredi, Galante, Trnave, Nitre a v ich širšom okolí. Malo ísť predovšetkým o drogovú a násilnú trestnú činnosť,” napísali. Násilie mali obvinení podľa polície páchať najmä na posilnenie sily v regiónoch, či na zastrašovanie svojich členov a konkurenčných skupín. “Zločinecká skupina mala zabezpečovať látky na výrobu metamfetamínu a drogu vyrábať. Mala tiež zadovažovať kokaín a medzi sebou predávať na distribúciu cez svojich dílerov konečným užívateľom. Od roku 2015 do minulého roku tak mali zabezpečiť prekurzory na výrobu takmer 80 kg metamfetamínu za viac ako 1,8 milióna Eur. Hrozia im tresty na 20 až 25 rokov alebo doživotie,” uzavreli.