Domáce Kultúra Spoločnosť Koronavírus Top

Na romantiku v kine si ešte počkáte. Toto je dôvod, prečo multiplexy zostali zatvorené

Zdroj: pixabay.com

BRATISLAVA – Koronavírus na Slovensku už nie je témou dňa. Vďaka uvoľňovaniu opatrení sú totiž pre ľudí podstatnejšie otvorené kaviarne, obchody, divadlá a najnovšie aj kiná. Tie najväčšie ale zostávajú zatvorené.

 

Niektoré miestne kiná sú už pre návštevníkov otvorené. Dve najväčšie siete kín na Slovensku Cinemax a Cinema City ale zostávajú stále zatvorené. Obe však oznámili, že otvoria už čoskoro. Kedy presne, to zatiaľ nie je známe.

 

Kiná zatiaľ zostávajú zatvorené. Zdroj: pixabay.com

Ziskovosť spoločnosti

Multiplexy Cinema City sa aj napriek uvoľňovaniu opatrení rozhodli otvorenie kín odložiť. Divákom chcú totiž poskytnúť dokonalý filmový zážitok. ,,Nemôžeme sa dočkať, až privítame našich stálych aj nových divákov a budeme im môcť sprostredkovať skvelé filmy na veľkom plátne a aj naďalej pre ne budeme tým najlepším miestom, kde si budú môcť užiť film,’’ uviedla zo Cinema City Barbara Nagyová.

Riešiť však musia aj existenčné problémy. ,,V súčasnej dobe nie sú potvrdené termíny a tituly veľkej časti nadchádzajúcich filmov, ktoré by mohli kiná divákom ponúknuť a ktoré by udržali ziskovosť spoločnosti. Čo pri fungovaní podľa nových nariadení a kapacitných obmedzení nie je dlhodobo udržateľné,” dodáva spoločnosť Cinema City.

Rovnako aj spoločnosť Cinemax avizuje otvorenie kín. ,,Spravíme maximum, aby sme už čoskoro naše brány otvorili a zároveň Vám poskytli bezpečný a maximálny filmový zážitok,’’ informuje spoločnosť. O presnom termíne otvorenia kín by mali informovať v najbližších dňoch.

 

Prísne opatrenia neprospievajú kinám. Zdroj: CinemArt

S rúškom v kine?

Isté je, že diváci sa už pukancov a červených sedadiel nevedia dočkať. ,,Už včera bolo neskoro. Konečne, teším sa,’’ napísal na sociálnej sieti Daniel.

Rozhodnutie, ponechať kiná zatiaľ zatvorené, ovplyvnili zrejme aj diváci. Tí podľa nariadení Úradu verejného zdravotníctva musia mať počas premietania ochranné rúška. A to mnohí kritizovali. ,,Sedieť v kine v rúšku, to radšej kašlem na to,’’ napísala Gabriela. Rovnaký názor zdieľal aj Imrich. ,,V rúškach v kine odmietam sedieť.’’

 

V kine musíte sedieť v ochrannom rúšku. Zdroj: pixabay.com

Romantika ide bokom

Kiná majú ale aj niekoľko ďalších povinností. Pred každým premietaním musí byť vykonaná dezinfekcia dotykových plôch. Rovnako sa musia pravidelne dezinfikovať toalety. Zakazuje sa predaj a konzumácia jedál a nápojov.

Návštevníci kín si zatiaľ nemôžu kúpiť ani miestenku. Dodržané totiž musia byť dvojmetrové odstupy. Dve sedadlá vedľa seba môžu byť predané iba pre rodinných príslušníkov alebo pre partnerov.

 

Miestenky do kín nateraz nemôžu byť v ponuke. Zdroj: pixabay.com

Mohlo by vás zaujímať: