Regióny Nitra Zlaté Moravce Top

Slovenský showbiznis zasiahla ďalšia smutná správa. Zomrel spevák Robo Kazík

Robo Kazík. Zdroj: robokazik.sk

TOPOĽČIANKY – Slovenskú umeleckú scénu zasiahla ďalšia smutná správa. Vo veku 73 zomrel známy spevák Robo Kazík. Informáciu zverejnila stránka Naše Topoľčianky. Potvrdil nám ju tiež obecný úrad obce Topoľčianky, odkiaľ Kazík pochádzal. 

 

Kazík sa narodil 11. mája 1947 v obci Topoľčianky neďaleko Zlatých Moraviec, kde neskôr aj pracoval. Slováci ho poznajú najmä ako speváka, ktorý v 90. rokoch účinkoval tiež v úspešnej hudobnej relácii Repete. Známe sú jeho hity Toto sólo patrí nám, Ja keď spievam, slzy tečú
či Jazvečík Boby. Na konte má 18 albumov a viac ako 250 piesní. “Ak je pravda, že hudba je liek, potom Vás vítam v internetovej ordinácii Roba Kazíka. U mňa sa nečaká, vstúpte priamo do môjho srdca, je v každej mojej pesničke,” napísal na svojej internetovej stránke.

Kazík bol tiež aktívny v politike a v rokoch 2006-2010 zastával post viceprimátora Banskej Bystrice. Bol ženatý a s manželkou Marienkou mali dvoch synov.

Na jeho úmrtie zareagoval aj jeho dlhoročný priateľ a ďalšia spevácka legenda Peter Stašák. “Dnes ma zasiahla veľmi smutná správa, môj výborný kamarát a dlhoročný kolega Robo Kazík odišiel. Ďakujem Ti za nespočetné množstvo príjemných chvíľ. Odpočívaj v pokoji kamarát môj!,” uviedol. Na sociálnej sieti Facebook zdieľal tiež ich spoločnú fotku.

Speváčka Marcela Lajferová zverejnila záznam ich spoločného vystúpenia. “Odpočívaj v pokoji Robko, drahý môj kamarát,” napísala.

Krátkym “R.I.P.” reagoval na úmrtie legendy aj spevák Ondrej Kandráč.