Regióny Trenčín Bánovce nad Bebravou

Objekt telocvične v bánovskej odbornej škole kompletne zrekonštruovali

Zdroj: spsbn.edupage.org

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Objekt telocvične v Strednej odbornej škole (SOŠ) strojníckej v Bánovciach nad Bebravou kompletne zrekonštruovali. Športovisko bude slúžiť nielen tamojším žiakom, ale aj partnerom duálneho vzdelávania. Informovala o tom Sláva Gajdošíková z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

 

Telocvičňa v bánovskej SOŠ patrí medzi najväčšie svojho druhu v Trenčianskom kraji. “V rámci rekonštrukcie sme vymenili hydroizoláciu, zrekonštruovali odvetranie a budovu zateplili. V interiéri sme obnovili vykurovacie telesá, obloženie stien a svietidlá. Pribudli tam tiež štyri basketbalové koše, z toho dva na diaľkové ovládanie,” opísal predseda TSK Jaroslav Baška.

Krajská samospráva na škole zabezpečila i opravu striech dielní, výmenu kotlov a opravu spojovacej chodby. “Za posledné dva roky sme investovali do obnovy tejto školy viac ako 750.000 eur,” zhrnul Baška.

TSK má v pláne v škole vytvoriť i centrum odborného vzdelávania a prípravy, na projekt bude žiadať fondy Európskej únie. “SOŠ sa tiež môže pochváliť zámočníckou dielňou pre prvý ročník, ktorú sa jej podarilo vybaviť vďaka finančnej podpore partnerov systému duálneho vzdelávania,” dodala Gajdošíková.