Regióny Trnava Dunajská Streda

Veľkoblahovskú cestu a miestne komunikácie v Dunajskej Strede spája nová križovatka

Zdroj: dunajskastreda.sk

DUNAJSKÁ STREDA – Od piatka (23. 4.) je otvorená nová okružná križovatka v Dunajskej Strede. Nové dopravné riešenie spája cestu II/572 (Veľkoblahovská cesta) a miestne komunikácie (Czibokova a Záhradnícka ulica). Práce sa začali začiatkom marca tohto roka a trvali necelé dva mesiace.

 

„Stavbu sa po kolaudácii podarilo odovzdať do užívania tri týždne pred očakávaným termínom,“ uviedol predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.

Na základe spracovaného rozpočtu bola výška predpokladaných nákladov na realizáciu stavby vyčíslená na 495.289 eur. Trnavský samosprávny kraj a mesto Dunajská Streda sa dohodli na združení finančných prostriedkov v súvislosti s realizáciou výstavby. Krajská samospráva sa na výstavbe podieľala sumou 250-tisíc eur, zvyšnú sumu doplatilo mesto.

Spolufinancovanie schválili poslanci krajského zastupiteľstva na svojom výjazdovom rokovaní v Dunajskej Strede v novembri 2018. Primátor Dunajskej Stredy Zoltán Hájos očakáva od novej okružnej križovatky zlepšenie dopravnej situácie v meste.