Regióny Košice Top

To nevymyslíš, to je život: Jeden muž, jedno auto, čerstvý betón a atrakcia bola na svete

Zdroj: FB / Dopravný servis KE,KS

KOŠICE – Stačí chvíľka nepozornosti, nedostatočné informácie, a problém je na svete. Snáď každému z nás sa už raz stalo nejaké faux-pas, či už horšie, alebo miernejšie. Všetko by však zrejme bolo nič oproti tomu, čo sa dnes stalo vodičovi v Košiciach. Na známom námestí si totiž nevšimol, že je uzavretá cesta, a namieril si to priamo do čerstvo naliateho betónu. A to všetko pred zrakom celých Košíc. 

 

Košičania sa dočkali. Nebezpečná cesta pri Námestí maratónu mieru, kde bol rozbitý asfalt a prepadnutá vozovka, sa opravuje. Od pondelka 28. júna až prakticky do konca júla totiž samospráva naplánovala rekonštrukciu problematického úseku. “Rekonštrukcia celého cestného telesa vrátane štrkového podložia spôsobí do konca júla úplnú uzávierku Hviezdoslavovej ulice od križovatky s Komenského ulicou až po križovatku s Moyzesovou ulicou. Motoristi sa musia pripraviť na viaceré dopravné obmedzenia a úplný zákaz prechádzať cez križovatku Hviezdoslavova – Komenského ulica,” upozorňovalo s dostatočným časovým predstihom mesto Košice. “Mesto Košice žiada vodičov aby rešpektovali prenosné dopravné značenie ako aj vyznačené obchádzkové trasy. Predpokladaný termín úplnej uzávierky úseku je do stredy 28. júla 2021. Termín presného ukončenia stavebných prác závisí od poveternostných podmienok a technologického postupu. V prípade priaznivého počasia nie je vylúčené, že zrekonštruovaný úsek cesty by mohol byť hotový už za tri týždne,” dodali vzápätí.

 

Zdroj: FB / Dopravný servis KE,KS

Všetko išlo ako po masle. Časť cesty vyfrézovali a naliali na ňu nový betón. Čo však čert nechcel, nepočítali s tým, že nie všetci budú o úplnej uzávere ulice informovaní. V skupine na sociálnej sieti, ktorá je venovaná dopravnej situácii v metropole východu a jej okolí, uzrela svetlo sveta fotografia. Na nej bola zachytená kuriózna situácia – priamo do čerstvo naliateho betónu zapadlo auto.  Keďže ide o miesto, kde je vysoká mobilita ľudí, “previnilci” (muž a žena) tak boli na očiach celému mestu.

Pod príspevkom sa behom chvíle spustila búrlivá diskusia. Väčšina názorov bola písaná typicky po východniarsky. “Už som videl všetko, ale takéto niečo ešte nie,” píše jeden z diskutujúcich. Ďalší spolu s popisom pridal vtipné video frustrovaného futbalového fanúšika, ktorého výraz prirovnal k vodičovi domiešavača. “Vodič domišovaču co pervu davku vykydol ráno a musi ísť po trecu do Sobrancoch,” konštatoval. “Teraz som už videla naozaj všetko,” dodala ďalšia diskutujúca. Iní poukázali na to, že na mieste je veľa tabúl, ktoré upozorňujú na to, že cesta je uzavretá. “Videl som to na vlastné oči, nechápem, čo mu to napadlo. Toľko značiek a tabúľ tam je,” upozornil ďalší. Jedno však je isté – v koži vodiča by zrejme nechcel byť nikto.