Regióny Prešov

V Prešove sa po búrke prepadla časť cesty

Ilustračné foto. Zdroj: FB / Polícia - Prešovský kraj

PREŠOV – Na Ulici Arm. gen. Svobodu v Prešove sa po búrke prepadla časť vozovky. Pri tamojšom nákupnom centre v smere od Košíc na Vranov nad Topľou je preto premávka zúžená do jedného jazdného pruhu.

Na spomenutej ulici prebiehali práce na údržbe cestnej komunikácie. “Pri oprave výtlku sa zistilo, že je prepadnuté podložie vozovky, ktorého stav v krátkom čase zhoršil intenzívny dážď. Situáciu aktuálne na mieste rieši spoločnosť Správa a údržba komunikácií mesta Prešov v súčinnosti s políciou. Na tomto úseku treba rátať so zdržaním. Pre plynulejší prejazd odporúčame použiť trasu Východná – Rusínska. Vodičov prosíme o mimoriadnu opatrnosť, rešpektovanie pokynov polície a o trpezlivosť. Premávku riadi polícia,” povedala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.  Trolejbusové linky na Sídlisko Sekčov aktuálne nepremávajú, končia na zastávke Železničná stanica. V úseku Železničná stanica – Sídlisko Sekčov premáva autobusová kyvadlová doprava v obmedzenom rozsahu.
“Počas silnej búrky sme v Prešove od 12.55 h zaznamenali aj výpadok prúdu, v dôsledku čoho nepremávali trolejbusové linky. V premávke boli nasadené záložné vozidlá. V súčasnosti je tento problém už odstránený,” dodala Šitárová.