Regióny Hlohovec Top

TRAGÉDIA NA VÁHU Výlet sa skončil katastrofou: Zomrel 33-ročný muž

Zdroj: FB / Polícia SR - Trnavský kraj

HLOHOVEC – Trojica kamarátov sa rozhodla tieto dni spríjemniť menším zážitkom a spravili si výlet na Váh. Tam došlo k tragédii. Nezvládli riadenie a o život prišiel 33-ročný muž. Informujú o tom trnavský policajti.

 

Mala to byť len nevinná zábavka. Kamaráti si v sobotu poobede zobrali nafukovací čln a šli splaviť Váh. To sa však stalo osudné jednému z nich. Pri prejazde pereje, pri Drahovskom kanáli, v časti zvanej “Hrčák”, nezvládli riadenie a kajakom sa prevrhli do vody.

“Dvom sa podarilo z vody dostať a privolať pomoc. Iba jeden z trojice mužov mal pritom v člne záchrannú vestu. Žiaľ, 33 ročný muž situáciu vo vode nezvládol a prišiel o život,” uviedli muži zákona.

Na pomoc prišli hasiči ale aj policajti, ktorým sa podarilo muža vypátrať. Bol neďaleko železničného mosta pri Hlohovci. Mužov podrobili dychovej skúške, ktorá bola u oboch pozitívna, “či bol aj ich kamarát pod vplyvom alkoholu, ukáže nariadená pitva.”

Toto leto je to už druhá obeť

Toto leto ide už o druhú obeť. Pokiaľ sa chcete schladiť na Váhu či v inej vode, nepodceňujte silu rieky a vodných tokov. Upozorňujú ľudí muži zákona s tým, že “aj keď na prvý pohľad môže ísť o stojaté vody, spodné prúdy a rýchlejšie pereje môžu aj plavcov prekvapiť a stiahnuť pod vodu. Osoby môžu začať panikáriť a situáciu vo vode nezvládnu. “