Regióny Trenčín Žilina Považská Bystrica

POLICAJNÁ NAHÁŇAČKA! Unikal cez dva kraje, hrozí mu až 10 rokov väzenia

ŽILINA/POVAŽSKÁ BYSTRICA – Vyšetrovateľ obvinil vodiča, ktorý unikal pred policajtmi cez dva kraje. Zo zločinu všeobecného ohrozenia v jednočinnom súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia vyšetrovateľ policajného zboru odboru kriminálnej polície z Považskej Bystrice obvinil 45-ročného muža zo Žiliny.

 

Podľa doterajších zistení, muž na vozidle Ford unikal pred policajnou hliadkou, ktorá ho zastavovala v Žiline, lebo spáchal dopravný priestupok. “Vodič však na znamenia na zastavenie nereagoval a pokračoval ďalej v jazde. Bezohľadnou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky, ale aj opakovane ohrozoval zasahujúce policajné hliadky,” informovala polícia na sociálnej sieti. Ešte na území Žilinského kraja sa ho pokúšali zastaviť aj iné hliadky, ale bez výsledku. Policajti dbali najmä na to, aby nebol ohrozený žiaden účastník cestnej premávky. “Vodič Fordu počas svojej zbesilej jazdy miestami jazdil na úsekoch, kde je povolená rýchlosť 50 km/h, sedemdesiatkou a tam, kde je povolených 90 km/h, až 200 km/h! Tak prešiel do Trenčianskeho kraja, do okresu Považská Bystrica,” opisuje šialeného jazdca.

Šialený jazdec unikal policajtom cez dva kraje.
Zdroj: fb/pztn

Šialená jazda cez dva kraje

V meste Považská Bystrica počas toho, ako ho policajti zastavovali vošiel s vozidlom do protismeru a dokonca vyšiel na chodník, kadiaľ v jazde pokračoval unikajúc pred policajnou hliadkou. “Len šťastím bolo, že sa na chodníku v tom čase nik nenachádzal. Následky mohli byť pre náhodného okoloidúceho tragické! Policajtom sa podarilo vodiča zadržať na ceste II/517 smerom na Rajec a okamžite ho obmedziť na osobnej slobode,” doplnila. Dychová skúška u vodiča bola negatívna, taktiež boli negatívne aj odobraté biologické vzorky. Policajti nakoniec zistili, že 45-ročný vodič má Okresným súdom v Žiline od mája 2019 zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá na 67 mesiacov. “Taktiež má Rozsudkom Okresného súdu v Trenčíne od decembra roka 2020 uložený ďalší zákaz činnosti na 24 mesiacov s prihliadnutím aj na to, že mu bolo v decembri roka 2017 odobraté vodičské oprávnenie,” prezradila polícia. 45-ročný Žilinčan svojou bezohľadnou, nepredvídateľnou a arogantnou jazdou ohrozil najmenej 11 vodičov v Žilinskom i Trenčianskom kraji, ktorí museli kvôli jeho agresívnej jazde prudko brzdiť, uhýbať sa na krajnicu, alebo úplne zmeniť smer svojej jazdy aby zabránili zrážke. “Nebezpečenstvu vystavil aj zasahujúcich policajtov. Len zázrakom nedošlo k žiadnej ujme na živote, zdraví a majetku zúčastnených osôb. Obvinenému Žilinčanovi za uvedené skutky v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov,” uzavrela.