Regióny Košice Spišská Nová Ves

Na mestskom úrade je zaočkovaných približne 87 percent zamestnancov

Ilustračná foto. Zdroj: AP Photo / Michel Euler

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Na Mestskom úrade v Spišskej Novej Vsi je spomedzi zamestnancov nezaočkovaných do 25 ľudí zo 189, časť z nich je však po prekonaní COVID.

 

„Rešpektujeme slobodnú vôľu každého zamestnanca, ale zároveň nás teší, že väčšina z nich sa dala zaočkovať,“ uviedla ďalej pracovníčka mesta pre styk s médiami Edita Gondová. Ako dodala, zamestnanci mestského úradu nepracujú z domu, ale dochádzajú do práce, pričom ich testovanie zabezpečuje samospráva prostredníctvom vlastného podniku MEPOS.

Samotný mestský úrad je od pondelka 29. novembra pre verejnosť zatvorený, ide o reakciu na vývoj situácie s výskytom ochorenia COVID-19 na Slovensku a v nadväznosti na vyhlásený núdzový stav a s tým spojený zákaz vychádzania. Zamestnanci však naďalej pracujú. V prípade potreby ich verejnosť môže kontaktovať telefonicky, mailom alebo poštou.

„Počas stránkových dní je otvorená matrika, osvedčovanie listín, podateľňa a pokladňa. Vstup občanov riadi informátor. Do priestoru vestibulu bude umožnený vstup maximálne päť ľudí v režime OTP. Stavebný úrad funguje na základe objednávkového systému, občan je povinný si stretnutie vopred dohodnúť,“ informovalo mesto.