Regióny Prešov

V zariadení pre seniorov Náruč zriadili návštevný domček

Návštevný domček. Zdroj: mesto Prešov

PREŠOV – Zariadenie pre seniorov Náruč na Veselej ulici v Prešove zriadilo pre svojich klientov návštevný domček, v ktorom sa môžu bezpečne stretnúť so svojimi rodinami.

 

Ako informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová, návštevný domček v Náruči slúži pre návštevy klientov počas súčasnej pandemickej situácie. „Poskytuje súkromie na rozhovory, pričom sú zachované všetky bezpečnostné opatrenia. Do domčeka je možné vojsť dvomi vstupnými dverami, jedny sú pre klientov zariadenia, druhé pre návštevy,“ uviedla Šitárová.

Vo vnútri domčeka sa nachádza presklená deliaca stena, cez ktorú môžu klienti zariadenia vďaka ozvučeniu a zabudovaným mikrofónom komunikovať so svojimi blízkymi. „Ide o pohodlný spôsob, ktorý je možné využiť napríklad aj v prípade chrípkovej sezóny, pričom sa klienti zariadenia môžu bezpečne stretávať so svojimi blízkymi a ich zdravie zároveň nebude ohrozené,“ dodala tlačová referentka.

Návštevný domček má dĺžku šesť metrov, šírku 2,5 metra a výšku 2,7 metra. Jeho rámová konštrukcia je z oceľového ohýbaného plechu. Domček má laminátovú podlahu a dve okná. Nachádzajú sa v ňom dva elektrické radiátory, osvetlenie, dva stoly, štyri stoličky.

Podobný návštevný domček zriadili už v máji aj v druhom prešovskom Zariadení pre seniorov Harmónia na Cemjate.