Regióny Nitra Komárno Top

Slovenský box zasiahla SMUTNÁ SPRÁVA: Zomrel úspešný tréner

sviečka, úmrtie
Ilustračné foto. ZDROJ: fb Matica.sk

KOMÁRNO – Obzvlášť smutná správa zasiahla pred pár dňami slovenských boxerov. Zomrel významný tréner, ktorý viedol a vychovával mládež ku športu. Dojímavé slová jeho zverencov.

 

Vo veku 75 rokov zomrel významný tréner boxu Juraj Györfi, ktorý pôsobil v klube ŠKB Spartak Komárno. “S hlbokým zármutkom v srdci oznamujeme všetkým príbuzným, priateľom a známym, že nás dňa 21. januára 2022 náhle opustil Juraj Györfi,” informovala o tom Slovenská boxerská federácia na sociálnej sieti.

Svoju vášeň pre box ukázal aj ako bojovník, keď ako dorastenec získal titul majstra kraja a Slovenska a na majstrovstvách Československa získal krásne druhé miesto. Jeho húževnatosť a láska k tomuto športu sa však preukázala aj pri jeho funkcii ako tréner, kde úspešne viedol mnohých zverencov. 

“”Ďuri báči,” ako sme ho všetci familiárne oslovovali sa boxu venoval od roku 1960 a od roku 1972 pôsobil ako tréner zameraný na výchovu mládeže. O jeho úspechoch hovoria výsledky zverencov, z ktorých množstvo sa stalo pod jeho vedením úspešnými reprezentami Československa a Slovenska,” napísala Slovenská boxerská federácia.

Slovenský box zasiahla smutná správa
Slovenský box zasiahla smutná správa. Zdroj: Facebook / Slovenská boxerská federácia

Neskôr sa venoval trénovaniu mládeži. Jeho žiaci na neho spomínajú len v dobrom. “Nebol len náš tréner, bol aj náš druhý otec! Česť jeho pamiatke!” napísal jeden z nich. Dojímavé slová zanechal aj ďalší muž, ktorý ho poznal, “úprimnú sústrasť pozostalým. Bol to skvelý človek aj tréner. Veľká škoda. Osobne som ho spoznal.”

Ako informuje ŠKB Komárno, posledná rozlúčka s týmto významným trénerom bude dnes 26.januára 2022.

Slovenský box zasiahla smutná správa
Slovenský box zasiahla smutná správa. (Zdroj: Facebook / ŠKB Spartak Komárno)