Regióny Bratislava Trnava Trenčín Nitra Žilina Banská Bystrica Prešov Košice Top

Bratislava dnes zažije DIVOKÉ OSLAVY slovenských hokejistov: Ulicami pôjdu legendárnym kabriobusom

Slovenských bronzových hokejistov prevezú po Bratislave legendárnym kabriobusom podobne ako ich predchodcov. FOTO TASR - Michal Svítok

BRATISLAVA – Bronzoví slovenskí hokejoví reprezentanti zo ZOH 2022 v Pekingu sa v utorok 22. februára vrátia na Slovensko. Uvítanie hokejistov a následné oslavy zisku historickej olympijskej medaily z mužského turnaja organizuje Slovenský zväz ľadového hokeja a majú to byť oslavy, aké Slovensko nezažilo 20 rokov.

 

Slovenský zväz ľadového hokeja pri tejto príležitosti pozýva všetkých fanúšikov osláviť úspech slovenského hokeja na bratislavské Námestie SNP. Ako informoval zväz na webe hockeyslovakia.com, v diskusii s Úradom verejného zdravotníctva SR sa podarilo nájsť spôsob, ako takúto akciu zorganizovať v rámci aktuálne platných opatrení. “Pre hokejových fanúšikov sa oslavy začnú v utorok popoludní po 15.30. Najskôr si budú môcť vychutnať okružnú jazdu kabriobusu Dopravného podniku Bratislava, z ktorého strechy budú fanúšikom mávať bronzoví medailisti. Autobus ukončí okružnú jazdu na Námestí SNP, kde bude nasledovať hlavná časť osláv. V tejto súvislosti žiadame všetkých fanúšikov, ktorí sa chystajú prísť a zažiť historické chvíle, aby mali počas podujatia nasadené respirátory a svojím správaním minimalizovali riziko nákazy koronavírusom,” uviedol Slovenský zväz ľadového hokeja v tlačovej správe.

 

Slovenskí hokejisti získali historicky prvú medailu na ZOH. ZDROJ: TASR

“Dosiahli sme historický úspech a o radosť z neho sa chceme podeliť s našimi fanúšikmi, ktorí naň dlho čakali. V spolupráci s úradmi a ďalšími zložkami vyvíjame maximálne úsilie, aby sme oslavy mohli zorganizovať. Chlapci sa na Slovensko veľmi tešia,“ povedal na margo chystaných osláv prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja a generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan. Nuž a detaily okružnej jazdy sú už známe. Program pre verejnosť odštartuje o 15.30 h. Vtedy spred hotela DoubleTree by Hilton vyrazí kabrioautobus s hráčmi a členmi realizačného tímu. Okružná jazda sa začne na Trnavskej ceste a ďalej povedie cez Krížnu, Karadžičovu, Dostojevského rad, Rázusovo nábrežie, Staromestskú, Hodžovo námestie, Námestie slobody, Mýtnu, Vazovovu a Radlinského. Na začiatku Račianskej ulice sa autobus otočí a zamieri cez Šancovú a Štefánikovu na Námestie SNP.

“Jazda autobusu by mala trvať trištvrte hodiny až hodinu. Počas nej budú môcť fanúšikovia na uliciach pozdraviť našich bronzových hrdinov.  Očakávame, že hokejisti vystúpia na Námestí SNP približne o 16.30 h. Dovtedy bude čakajúci dav zabávať moderátor Tomaggio aj s pomocou hudobného doprovodu,” informuje hockeyslovakia.com. hokejoví reprezentanti by mali pre svojich fanúšikov pripraviť približne hodinovú šou.

 

Trasa oslavnej jazdy slovenských hokejistov v uliciach Bratislavy po ich príchode z olympiády v Pekingu. ZDROJ: fb hockeyslovakia.com

V Bratislave treba pre utorkové (22. 2.) privítanie slovenských hokejových reprezentantov a oslavy zisku bronzovej olympijskej medaily počítať s možnými obmedzeniami. Upozorňuje na to bratislavská mestská polícia s tým, že v prípade veľkého záujmu fanúšikov môže dôjsť aj k pozastaveniu premávky električiek cez Námestie SNP, kde sa popoludní uskutoční hlavný program osláv. Polícia odporúča účastníkom využiť na dopravu do centra mestskú hromadnú dopravu (MHD). “Rešpektujte platné protipandemické opatrenia, organizátorov a aj pokyny mestských policajtov, ktorí budú na mieste dohliadať na dodržiavanie verejného poriadku,” vyzvala mestská polícia. Šoférom, ktorí využívajú parkovacie miesta na námestí alebo v jeho okolí, odporúča zvážiť odjazd s vozidlami ešte pred podujatím. Dopravný podnik Bratislava pripravil náhradné trasy liniek, ak pre oslavy bude obmedzená MHD.

Galéria
SZĽH zorganizuje v utorok oslavy pekinského bronzu v Bratislave. ZDROJ: hockeyslovakia.com
SZĽH zorganizuje v utorok oslavy pekinského bronzu v Bratislave. ZDROJ: hockeyslovakia.com
Slovenských hokejistov po príchode do Bratislavy privítali v uliciach tisícky fanúšikov. ZDROJ: archív zoznam.sk
Slovenskí hokejisti mávajú z autobusu, ktorý ich vezie z Letiska M.R. Štefánika na Námestie SNP v Bratislave po prílete z hokejových MS, kde získali striebornú medailu. FOTO TASR – Michal Svítok
Slovenskí hokejisti získali historicky prvú medailu na ZOH. ZDROJ: TASR
Slovenskí hokejisti získali historicky prvú medailu na ZOH. ZDROJ: TASR
Slovenskí hokejisti získali historicky prvú medailu na ZOH. ZDROJ: TASR
Slovenský hokejový reprezentant Juraj Slafkovský. ZDROJ: TASR – Martin Baumann
navigate_before
navigate_next