Regióny Trenčín

Trenčiansky kraj poskytne finančnú pomoc obyvateľom ohňom poškodenej bytovky v Handlovej. Uvoľní na to päťtisíc eur

Trenčianski krajskí poslanci rozhodli o finančnej pomoci pre obyvateľov bytovky v Handlovej, kde pred časom vypukol požiar. ZDROJ: TASR

TRENČÍN/HANDLOVÁ – Trenčiansky samosprávny kraj uvoľní zo svojej rezervy 5 000 eur na pomoc mestu Handlová pre obyvateľov bytovky na Okružnej ulici, ktorú v júni zasiahol požiar. Rozhodli o tom dnes na svojom zasadnutí poslanci zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja.

 

Podľa predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Jaroslava Bašku kraj zareagoval na nešťastie okamžite po udalosti, keď poskytol postihnutým rodinám ubytovanie v internáte Strednej odbornej školy v Handlovej. Rovnako kraj zareagoval aj na žiadosť primátorky mesta o poskytnutie finančnej pomoci.

Ako informoval poslanec  Trenčianskeho samosprávneho kraja za okres Prievidza Jozef Stopka, statici skonštatovali, že bytovku, v ktorej žije 55 rodín, netreba búrať.
“Vyhotovenie statického posudku bude trvať asi mesiac, návrat do bytov sa odhaduje asi na tri mesiace. Pri likvidácii odpadu na zhorenisku, sanácii spoločných priestorov a na obnovu inžinierskych sietí bude potrebné každé euro,” skonštatoval Stopka.

Požiar v bytovom dome na Okružnej ulici v Handlovej, ku ktorému došlo 16. júna, si vyžiadal štyri obete na životoch a päť zranených ľudí. Pri zásahu sa ľahko zranili i hasiči. Evakuovať museli približne 150 ľudí.