Regióny Bratislava Top

VEĽKÉ UPOZORNENIE odborníkov! Pozor na tento detský výrobok: Môže byť NEBEZPEČNÝ

Ilustračná foto. (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA – Oborníci zo Slovenskej obchodnej inšpekcie zverejnili výrobok, ktorý môže byť nebezpečný. Doporučujú preto ľuďom, aby ho prestali používať a svojim deťom ho radšej nedávali. Uistite sa preto, že ho nemáte doma náhodou aj vy.

 

Deti dávajú do úst skutočne čokoľvek. Aj preto je obzvlášť dôležité dávať si pozor na to, čo im dáte do rúk, aby sa nevystavili škodlivým látkam alebo neprehltli malé časti výrobku. Jedným z takýchto výrobkov, na ktorý by ste si mali dať pozor, je aj retiazka na detský cumlík.

Konkrétne ide o retiazku na detský cumlík “od spoločnosti dm drogerie markt, s.r.o., Na pántoch 18, 831 06 Bratislava,” informujú o tom odborníci zo Slovenskej obchodnej inšpekcie. Podľa odborníkov totiž existuje riziko, žeby sa retiazka mohla roztrhnúť. Aj preto Slovenská obchodná inšpekcia upozornenie o stiahnutí zaradila medzi upozornenia na nebezpečné výrobky.

Pozor na tento detský výrobok
Pozor na tento detský výrobok. (Zdroj: soi.sk)

Spoločnosť dm drogerie markt s.r.o pristúpila k dobrovoľnému stiahnutiu tohto produktu. “Dôvodom stiahnutia je možné riziko oddelenia malých častí z upevňovacieho háčika, ku ktorému sa pripája cumlík, v dôsledku čoho môže dôjsť k ich potencionálnemu prehltnutiu,” poznamenali odborníci zo Slovenskej obchodnej inšpekcie. uvedené sa však týka len niektorých šarží, a to PO 5460, PO 5537 a PO 5538. Ostatné výrobky sú bez závady.

Ak ste sa tento výrobok nachádza aj u vás doma, radšej ho nepoužívajte. Produkt môžete priniesť do ktorejkoľvek predajne dm, kde im zamestnanci poskytnú ďalšie informácie ohľadne postupu pri jeho vrátení. “Kvalita a bezpečnosť výrobkov sú prioritou spoločnosti dm drogerie markt, a preto sa úprimne ospravedlňujú spotrebiteľom za vzniknutú situáciu a komplikácie,” poznamenala Slovenská obchodná inšpekcia.