Regióny Bratislava Trnava Trenčín Nitra Žilina Banská Bystrica Prešov Košice Top

EXTRÉMNE tropické HORÚČAVY sú tu! Teploty budú atakovať 40 stupňov, čaká nás BRUTÁLNE TEPLO

Prichádza ďalšia vlna horúčav! Teplota pôjde nad +35 °C. Zdroj: archív zoznam.sk

BRATISLAVA – Na západe a juhu Slovenska môže v stredu (17. 8.) vystúpiť teplota na 35 až 36 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav preto pre niektoré okresy vydal výstrahu druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

 

Výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami platí pre celý Bratislavský kraj, takmer celý Trnavský a Nitriansky kraj. Tiež pre okresy Krupina, Lučenec, Poltár, Rimavská Sobota a Veľký Krtíš. “Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,” upozornili meteorológovia. Teplota do 34 stupňov môže byť v takmer celom Trenčianskom a Košickom kraji, v okresoch Topoľčany, Piešťany, Banská Štiavnica, Detva, Revúca, Zvolen, Žarnovica a Žiar nad Hronom. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal výstrahu prvého stupňa. Výstrahy pred vysokými teplotami platia v stredu od 13.00 do 18.00 h.

Aj podľa imeteo.sk najteplejšími dňami by na našom území mala byť streda a štvrtok, kedy príliv teplého vzduchu pred studeným frontom vyvrcholí. “Na viacerých miestach sa očakávajú tropické teploty, teda teploty nad úrovňou +30 °C, no v najteplejších oblastiach nášho územia sa teploty dostanú až nad +35 °C. Počasie by sa malo zmeniť vo štvrtok a v piatok, kedy by mali prísť zrážky, búrky a súčasne dôjde k výraznejšiemu ochladeniu,” konštatuje imeteo.sk.