Regióny Trenčín

Partizánske začalo s obnovou námestia a parku. Práce potrvajú do konca októbra

Mesto sa pustilo do obnovy námestia a parku. ZDROJ: partizanske.sk

PARTIZÁNSKE – Samospráva Partizánskeho začala s obnovou Námestia SNP a Parku Jana Antonína Baťu. Ide o prvú etapu projektu v hodnote viac ako 970 000 eur, ktorý nadväzuje na zbúranie výškovej budovy a architektonickú súťaž. Súčasťou prvej etapy obnovy je komplexná rekonštrukcia komunikácie na Námestí SNP v smere zo sídliska Šípok do centra mesta. “Po rekonštrukcii pribudne nový chodník pre peších, chodník na ceste pre cyklistov, jazdný pruh a pruh pre pozdĺžne státie vozidiel,” načrtol vedúci oddelenia územného rozvoja a výstavby Mestského úradu v Partizánskom Milan Kráľ.
      

 

Práce zasiahnu aj Park J. A. Baťu. “Do parku rozšírime komunikáciu kvôli šírkam jednotlivých jazdných pruhov pre cyklistov a vodičov. Pôjde približne o 70 až 80 centimetrov,” ozrejmil Kráľ.

Okrem toho v parku mesto podľa neho vybuduje nové rozvody verejného osvetlenia, rozhlasu a kamerového systému. “Stromy zostanú zachované. Tak, ako je v návrhu, odstránime len niektoré kríky, ktoré zasahujú do komunikácie. Vytiahli sa i korene stromov, ktoré sa v minulosti vypílili,” povedal.

Stavebné práce by mali trvať do konca októbra, vyžiadali si i dopravné obmedzenia v podobe úplnej uzávery ulice od mosta pri rímskokatolíckom kostole po ulici Jesenského. Dodávateľom prác je spoločnosť Strabag, mesto jej zaplatí 970 668 eur.

Zámerom samosprávy je budúci rok pokračovať s obnovou druhej časti námestia.