Regióny Prešov Kežmarok Top

DESIVÉ OKAMIHY! KUKLÁČI muža VYTIAHLI priamo Z POSTELE: Neuveríte, aká ABSURDITA sa stala potom!

polícia, eskorta, kukláči, komando, NAKA
Ilustračná foto. Zdroj: Topky/Vlado Anjel

VEĽKÁ LOMNICA – Scéna ako z akčného filmu. V jednom momente si užívate pokojné chvíle, keď v tom zrazu vám dvere vykopnú príslušníci Národnej kriminálnej agentúry. Ani sa nenazdáte a odrazu sedíte v policajnom aute. Ak sa vám to zdá ako začiatok dobrého krimi filmu, tak ste na omyle. Touto scénou si v reálnom živote prešiel Lukáš, ktorému policajti oznámili, že je podozrivý z vraždy. Neskôr sa zistilo, že šlo len o omyl a muža prepustili. Teraz sa súdi.

 

Skutočne desivé okamihy zažíval v roku 2015 Lukáš Lacko, ktorému do bytu vtrhli kukláči, aby ho odviedli na policajnú stanicu. Vytiahnuť ho pritom mali priamo z postele. Znie to absurdne, no do tejto “šlamastiky” ho dostali jeho nohy. V tom období sa totiž vyšetrovala vražda 24-ročného Erika, ktorého zavraždili na čerpacej stanici medzi Veľkou Lomnicou a Popradom, kde pracoval. Do predajne vtedy vošiel zamaskovaný lupič so zbraňou v ruke, pre ktorého bola charakteristická ťarbavá chôdza. Muž na nič nečakal a už pri dverách, ako vošiel do predajne, namieril na mladého chlapca zbraň a chladnokrvne ho popravil. Následne zašiel za pult, odkiaľ si z kasy zobral 880 eur a z miesta činu ušiel.

Muž ide tankovať na čerpacej stanici.
Ilustračné foto. Zdroj: TASR/AP/Christophe Ena

Bezprostredne po desivej tragédii sa našiel svedok, ktorý tvrdil, že vrahom má byť práve Lukáš. Okrem toho jeho nohy a chôdza pripomínali muža, ktorého zachytili kamerové záznamy. Toto pravdepodobne policajtom stačilo. Následne celé komando kukláčov nabehlo do domu nevinného Lukáša a vytiahli ho doslova z postele. Dokonca ho spútaného nechali ležať na ceste pre domom niekoľko minút. Celému divadlu sa pozerali obyvatelia z dediny. Na druhý deň Lukáša policajti prepustili. Potvrdilo sa, že je nevinný. On sa však rozhodol súdiť.