Regióny Bratislava Trnava Trenčín Nitra Žilina Banská Bystrica Prešov Košice Top

VIDEO NAKA eskortuje chlapca, ktorý včera útočil so sekerou na škole

Polícia realizuje u útočníka so sekerou domovú prehliadku. Zdroj: noviny.sk

PRIEVIDZA – Chlapca, ktorý včera v Novákoch zaútočil sekerou na spolužiakov obvinili. Do domu v Lazanoch pri Prievidzi, kde býval  ho v doobedňajších hodinách priviezli policajti NAKA a začali domovú prehliadku.

V dome je aj chlapcova mama, ktorá sa odmieta vyjadriť. Všetko údajne nasvedčuje tomu, že svoj čin plánoval a inšpiroval sa aj streľbou v Teplárni na Zámockej ulici. Noc strávil v policajnej cele. Podľa TV Markíza polícia strávila v dome niekoľko hodín, pričom zaistili elektroniku aj ostré predmety. Všetko nasvedčuje tomu, že svoj čin plánoval.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry včera obvinil 16-ročného Alexandra z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu.

“Aktuálne v rámci zadržiavacej lehoty vykonávame s obvineným úkony trestného konania. Vyšetrovateľ rozhodne o ďalšom postupe až po ich vykonaní. V tejto trestnej veci vykonáva dozor prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry,” informovala hovorkyňa Prezídia policajného zboru Karolína Barinková.

Mladík prišiel vo štvrtok ráno do školy a sekerou zaútočil na svojich spolužiakov. Zranil jedno dievča a chlapca. NAKA prípad prevzdala ešte na mieste. Po zaistení dôkazov vzišlo podozrenie, že išlo o plánovanú úkladnú vraždu na viacerých osobách. Všetko nasvedčuje tomu, že Alexander útok plánoval a mohol sa inšpirovať aj teroristom zo Zámockej.