Regióny Nitra

VIDEO NOČNEJ mory: ĎALŠÍ ničivý požiar bytovky!

Hrôzostrašný požiar v Nových Zámkoch. ZDROJ: reprofoto/FB

NOVÉ ZÁMKY – Len pred pár dňami sme vás informovali o ničivom požiari v Prešove na Prostějovskej ulici v byte na ôsmom poschodí, pri ktorom zahynul bývalý poslanec a známy prešovský podnikateľ spolu so svojou manželkou Zdenkou. Dnes v noci zachvátil požiar ďalšiu bytovku, avšak tentokrát vypukol v Nových Zámkoch.

 

Ničivým požiarom nie je ani zďaleka koniec. Len nedávno sme vás informovali o požiari na Prostějovskej ulici. Beznádej, plač a obavy o vlastný život. Všetkým týmto si prešlo takmer 200 ľudí, ktorí vo štvrtok v noci utekali zo svojich príbytkov v paneláku. Hrôzostrašné plamene vzali žvito dvom ľuďom. Pri požiari totiž zahynul bývalý poslanec a známy prešovský podnikateľ spolu so svojou manželkou Zdenkou. Ich synovi sa podarilo vyviaznuť živému.

NIČIVÝ požiar v Prešove si vyžiadal dve OBETE: V plameňoch zahynul bývalý POSLANEC a jeho manželka

Zdá sa však, že desivým požiarom nie je ani zďaleka koniec. Tento raz začalo horieť v bytovke, na Ulici T.G. Masaryka v Nových Zámkoch. Hliadka Mestskej polície o pol dvanástej večer zbadala, že v byte na 2. poschodí horí. Oheň sa rozširoval na susediace balkóny a byty. Na miesto sa okamžite dostavili aj ďalšie dve hliadky Mestskej polície a spoločne s policajnými hliadkami evakuovali obyvateľov a poskytli asistenciu pri zabezpečovaní miesta požiaru počas hasenia požiaru a následnom vykonávaní potrebných úkonov príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru na zabezpečenie miesta požiaru voči ďalšiemu vznieteniu do 1.45 h.

O požiari informoval primátor mesta Otokar Klein na sociálnej sieti, ktorý bol hneď na mieste. „Momentálne tu zasahujú požiarnici. Našťasie, všetko sa zaobišlo bez straty na životoch. Sme na mieste a v prípade potreby sme pripravení pomôcť,“ píše primátor.

Novozámčania okamžite zareagovali. Viacerí ponúkli pomocnú ruku. „Pokiaľ by bolo potrebné, vedela by som nechať prespať minimálne päť ľudí,“ píše sa v komentári pod príspevkom primátora „Chvalabohu, že je to bez straty na životoch,“ pridal sa ďalší komentujúci.

Našli sa však aj takí, ktorí príspevok primátora považovali za reklamu. Takéto tvrdenie sa však nepáčilo inej Novozámčanke. „Príspevok primátora neberiem ho ako reklamu. Už toto tvrdiť, že si robí reklamu je úbohé a neľudské. Mohlo to dopadnúť ako v Prešove. Povinnosťou primátora je kordinovať a usmerňovat v takomto prípade. Moja úcta, že sa vzdal teplej postele a ponáhľal sa na miesto nešťastia.“

Ako nás informovali z mestského úradu, majiteľkou poškodeného bytu je staršia pani J.K., ročník 1937. V čase požiaru mala byť, našťastie, u susedky. Pri požiari sa nikto vážne nezranil. Ľudí, ktorí sa nadýchali dymových splodín, previezli sanitky na ošetrenie a neskôr po ošetrení ich prepustili, okrem jednej osoby, ktorá zostala na pozorovaní.

Hasiči pristavili autobus v ktorom boli dočasne umiestnené osoby priamo postihnuté požiarom.

Mestský úrad štyrom ľuďom zabezpečil dočasné ubytovanie, resp. prenocovanie.

Predpokladaná škoda sa odhaduje od 50 000 do 200 000 eur.

 Prípad prevzal vyšetrovateľ Okresnej polície Nové Zámky.