Domáce

Vlaky medzi Mostami u Jablunkova a Čadcou nahradí autobusová linka

Namiesto vlakov budú premávať autobusy. ZDROJ: archív zoznam.sk

ČADCA – Osobné vlaky na trati medzi obcou Mosty u Jablunkova v Českej republike a mestom Čadca nahradí od nedele nová medzinárodná autobusová linka Čadca – Svrčinovec – Jablunkov – Návsí. Spoločnosť Integrovaná doprava Žilinského kraja o tom informovala na svojej webovej stránke.

 

Doplnila, že od platnosti nového grafikonu nebudú na tejto trase premávať osobné vlaky. “Aj z dôvodu plánovanej dlhodobej vylúkovej činnosti v súvislosti s modernizáciou traťového koridoru v tejto oblasti,” uviedla spoločnosť Integrovaná doprava Žilinského kraja.

Cestujúcemu, ktorý nastupuje na území Slovenskej republiky, sa výška cestovného vypočíta podľa platného cenníka prímestskej autobusovej dopravy spoločnosti SAD Žilina. “Pre výšku cestovného v prípade nástupu na území ČR je platný samostatný cenník v českých korunách,” dodala spoločnosť Integrovaná doprava Žilinského kraja.

Na území ČR nie je povolená preprava cestujúcich medzi jednotlivými zastávkami. “Cestujúci môže nastúpiť na území SR, zakúpiť si cestovný lístok do ČR a vystúpiť na území ČR alebo opačne. Avšak nemôže nastúpiť aj vystúpiť na území ČR. Na Slovensku je možná platba cestovného v eurách v hotovosti alebo z dopravnej karty. Pri úhrade cestovného za hranice územia ČR je možná platba len v českých korunách a výhradne len v hotovosti,” upozornila spoločnosť Integrovaná doprava Žilinského kraja.