Regióny Trenčín Handlová

Rozvoju cestovného ruchu má pomôcť nový informačný kiosk

Rozvoju cestovného ruchu má pomôcť nový informačný kiosk. ZDROJ: TASR

HANDLOVÁ – Mesto Handlová osadilo na letnej terase mestskej knižnice informačný kiosk. Financie naň získalo z projektu na podporu malej infraštruktúry, ktorého cieľom je podpora rozvoja cestovného ruchu v Handlovej. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

 

Projekt podávalo mesto Handlová prostredníctvom Miestnej akčnej skupiny Žiar pred dvoma rokmi. “Až v roku 2022 sa podarilo dospieť k podpisu zmlúv s Pôdohospodárskou platobnou agentúrou (PPA). Po podpise zmluvy zo strany PPA mohli subdodávatelia začať realizovať jednotlivé časti projektu,” spomenula Paulínyová.

Samospráva podľa nej ešte pracuje na drobnostiach, ako sú informácie, ktoré tvoria obsah kiosku, aby bol zaujímavejší a bohatší o fotografie. “Aktuálne teda kiosk nie je spustený v plnej verzii. Handlovčania a návštevníci mesta zatiaľ majú k dispozícii len stránku mesta,” priblížila.

Súčasťou projektu sú aj informačné tabule umiestnené pri všetkých 12 ikonických stavbách Handlovej, tzv. Haikonoch. Záujemcovia na nich nájdu informácie o konkrétnej stavbe v troch jazykoch. Všeobecné informácie o Haikonách v slovenčine, nemčine a angličtine a mapa s ich lokalizáciou je umiestnená i na veľkých tabuliach na Námestí baníkov.

Informačné tabule pri kostole sv. Kataríny, kaplnke Jána Nepomuckého, moste Jána Nepomuckého, dome kultúry, veľkú všeobecnú tabuľu na Námestí baníkov zloženú z troch častí, ako i kiosk mesto uhradilo z projektových peňazí v hodnote 25.000 eur. Tabule pri ostatných ikonických stavbách dalo vyrobiť na vlastné náklady za 7200 eur. Slávnostné odovzdanie kiosku a informačných tabúľ naplánovala radnica na január budúceho roka.