Regióny Trnava

Nepoučiteľní a arogantní. Šoférovali opití, aj bez vodičského preukazu

Nepoučiteľní a arogantní. Šoférovali opití, aj bez vodičského preukazu. ZDROJ: fb Polícia SR

TRNAVA – Uplynulý víkend mali policajti v Trnavskom kraji opäť plné ruky práce s nezodpovednými vodičmi. Priamo z ciest eskortovali do policajných ciel 6 previnilcov, z ktorých sú všetci za svoje činy riešení v tzv. superrýchlom konaní.

V sobotu, skoro ráno, si policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky všimli nezvyčajnú jazdu auta Hyundai i30, ktoré po ulici J. Bottu v Trnave išlo zo strany na stranu. „Ihneď ho zastavili a 32 ročného vodiča podrobili dychovej skúške. Na displeji sa ukázala hodnota 1,32 mg/l alkoholu, čo je v prepočte až 2,75 promile. Krátko pred polnocou zas policajti zastavili auto Renault Megane Scenic na ulici Štúrovej v meste Šaštín-Stráže. Jeho 38 ročný vodič nafúkal síce menej ako jeho predchodca, no aj tak neskutočne vysokú hodnotu, a to 2,69 promile,“ uvádza polícia. Piešťanskí policajti riešili 23 ročného muža na čiernom BMW. Ten pri zastavovaní a vjazde na parkovacie miesto stihol poškodiť vedľa zaparkované auto Škoda.

„Pri kontrole navyše policajná hliadka zistila, že má mladík právoplatne uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na 3 roky. Ešte mladšieho, 21 ročného chlapca zastavili policajti v sobotu, krátko pred polnocou, v meste Holíč. Policajti mu v dychu namerali 1,25 promile a na aute Peugeot 206 jazdil aj napriek 2 ročnému zákazu šoférovania,“ informuje polícia. Oboch riešia za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia a mladšieho aj za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V zmysle zákona im môže hroziť až 2 ročný pobyt vo väzení. “Upozorňujeme vodičov, že v kontrolách alkoholu za volantom budeme pokračovať a voči previnilcom budeme nekompromisne konať,“ dodala polícia.