Nitra Domáce Levice Top

BRUTÁLNY ÚTOK v taxíku! TOTO zákazník nečakal ani v najhoršom sne: Vystúpil a zrazu…

Ilustračná foto. Zdroj: Pixabay

LEVICE – Nepríjemný incident sa stal vo večerných hodinách. Nič netušiacemu taxikárovi, ktorý sa pokúšal len poctivo vrátiť mobilný telefón svojmu predchádzajúcemu zákazníkovi, sa stal obeťou brutálneho útoku. Okrem taxikára útočník zaútočil aj na jeho nového zákazníka s priateľkou. Jeden z nich utrpel vážne zdravotné poranenie. Našej redakcii sa podarilo zistiť detaily incidentu!

 

Nepríjemný incident sa stal v Leviciach vo večerných hodinách z piatka na sobotu. Nič netušiaci zákazník sa po príjemnom večeri rozhodol ísť domov taxíkom, ale to ešte netušil, čo mu táto večerná jazda prinesie. Taxikár mu oznámil, že chce predchádzajúcemu zákazníkovi vrátiť mobilný telefón, ktorý si zabudol v jeho vozidle a majú sa spolu stretnúť niekde v meste. Malo ísť len o rýchle odbočenie z ich plánovej trasy.

Keď prišli na miesto, taxikár vystúpil z auta a odovzdal predchádzajúcemu zákazníkovi mobilný telefón. Ten ho ale odmenil úderom do nosa. Podľa očitého svedka to bola poriadna rana. Z taxíka vystúpil nový zákazník, ktorý sa spýtal útočníka, čo sa to deje? V tom momente utŕžil úder aj on, spadol na zem a tam mu páchateľ skočil na nohu tak silno, že mu nepríjemne zlomil píšťalu, kvôli čomu bude musieť byť teraz dlhšie práceneschopný.

Napadnutý zákazník pracuje ako potrubár a zvárač v Holandsku a tento incident mu znemožní pracovať a zarobiť tak peniaze na živobytie pre jeho priateľku a ich spoločnú dcérku. Podľa jeho slov na miestne činu boli okrem zainteresovaných aj dvaja svedkovia a okoloidúci ľudia, ktorí celý incident videli. Kvôli finančnej strate, ktorú kvôli zraneniu utrpí, hľadal na sociálnych sieťach informácie o vymáhaní finančnej kompenzácie od dotyčného.

Člen HAKA mu poskytol užitočnú radu, „na pána som posunul kontakt známym, ktorí pomáhajú pri takýchto prípadoch. Čiže pri vymáhaní odškodnenia pri dopravných nehodách alebo napadnutiach. Zo zákona máte nárok nielen na bolestné, ale aj na náhradu škody kvôli strate príjmu v zamestnaní.” Obdobný názor napadnutému poskytla aj komentujúca Zuzana: “Dobrý deň, v takýchto prípadoch (násilná trestná činnosť) je predpoklad, že napadnuté a zranené osoby, teda v trestnom konaní označené ako poškodené osoby, budú mať nárok na peňažné odškodnenie zo zákona. Venujeme sa tejto pomoci ľuďom pri získaní peňažného odškodnenia z rôznych kritických situácií viac ako 15 rokov. ZZ OCO“.

V tejto súvislosti nás svoje vyjadrenie poskytla aj hovorkyňa Oddelenie komunikácie a prevencie KR PZ v Nitre npor. JUDr. Viktória Borloková, „11.03.2023 v čase okolo druhej hodiny ráno v Leviciach na autobusovej zastávke na Kalnickej ceste doposiaľ neznámy páchateľ napadol dve osoby. 27 ročný a 20 ročný muži utrpeli podľa predbežnej lekárskej správy rôzne zranenia. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Leviciach v danej veci začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva.”