Regióny Bratislava Trnava Trenčín Nitra Žilina Banská Bystrica Prešov Košice Domáce Top

AKTUÁLNE Dve veľké BANKY pripravujú obrovské ZMENY: Toto ľudí určite nepoteší!

výpadok banky
Banky zvyšujú svoje poplatky. ZDROJ: Pexels (ilustračná foto)

SLOVENSKO – Súčasná situácia na finančnom trhu sa odzrkadľuje aj v jednotlivých bankách. Slovenská sporiteľňa a VÚB banka sa od 1. júla 2023 rozhodli zmeniť svoje sadzobníky poplatkov. Za väčšinu transakcií si budete musieť priplatiť.

 

Finančný kompas informoval o zmenách poplatkov Slovenskej sporiteľne, ku ktorých dôjde už 1. júla 2023. Zmena nastáva napríklad v prípade získania SPACE účtu bez poplatku za vedenie účtu pre klientov od 27 do 61 rokov. Kým doteraz bolo potrebné vykonať bezkontaktné platby platobnou kartou vo výške minimálne 250 eur, po novom sa hranica zvýši na 350 eur.

Ak budete potrebovať zadať urgentný prevod v pobočke banky, pripravte sa na poplatok 40 eur namiesto súčasných 30 eur. O jedno euro (z 3 € na 4 €) sa zvýši aj poplatok za vklad hotovosti na Účet sporenia, Vkladový účet či Vkladnú knižku v pobočke banky.

slovenská sporiteľňa
Zdroj: Facebook/Slovenská sporiteľňa

Slovenská sporiteľňa zaviedla pri investíciách nový poplatok za vedenie akcií jednoduchej spoločnosti na akcie. Je vo výške 30 eur a bude sa platiť v dvoch častiach po 15 €. Prvá polovica bude splatná k 15.1. a druhá k 15.7. kalendárneho roka.

Ak klienti banky nemajú v cene účtu výbery z bankomatov či bezhotovostné platby, priplatia si aj v tomto prípade. Výber z bankomatu Slovenskej sporiteľne a z bankomatu finančnej skupiny ERSTE GROUP bude za poplatok 0,25 eur, predtým bol 0,20 eur. V prípade inej banky v SR a v krajinách EHO to bude poplatok 3,50 € namiesto súčasnej výšky 3 €. Bezhotovostná platba za tovar a služby bude za poplatok 0,25 eur namiesto 0,20 eur. Všetky podrobnosti o zmenách v cenníku si môžete prečítať na tomto odkaze.