Regióny Trenčín Top

Po BEÁTE zostali tri malé DETI! Svedkovia opísali DESIVÉ okamihy: Strašná smrť pod KOLESAMI smetiarskeho auta

Smetiarske auto pri cúvaní zabilo ženu. ZDROJ: FB/Polícia Trenčiansky kraj
POVAŽSKÁ BYSTRICA – Tri deti  v priebehu pár sekúnd prišli o svoju milovanú mamu. Veľké nešťastie sa stalo včera ráno o ôsmej v najväčšej mestskej časti Považskej Bystrice. V Považskej Teplej, za zatiaľ nejasných okolností, nacúvalo smetiarske auto do 37-ročnej ženy. Tá zraneniam podľahla.

Podľa portálu cas.sk pani Beáta odviedla svoje deti do školy, išla na nákup a vybrala sa domov. Keď bola asi 200 metrov pred domom, nacúvalo do nej smetiarske auto. Podľa susedov prešli po nej tri nápravy. Nemala žiadnu šancu na prežitie…

Nešťastie, ktoré okamžite zmenilo život rodine v mestskej časti Považská Teplá, opísali priami svedkovia. „Ja som počul náraz. Vyšiel som von a ona ležala na zemi,“ rozpráva trasúcim sa hlasom sused, ktorý Beátu veľmi dobre poznal. „Bola tu záchranka, ale ona nemala šancu. Prešli po nej tri nápravy, bolo to strašné, ako tu ležala,“ doplnil vystrašený chlap pre Nový čas.

Ľudia z tichej časti Považskej Teplej sú podľa portálu trencin.standard.sk zdesení. „Toto je slepá ulica, keď sem idú smetiari, vždy cúvajú, lebo sa tu nemajú ako otočiť. Či ju nevideli, alebo ona nevidela a nepočula ich, to mi je záhadou,“ povedala so slzami v očiach susedka. Podľa nej sa sem Beáta pred rokmi prisťahovala za manželom, s ktorým mala tri deti. „Chúdence deti, takto prísť o mamičku,“ povedala s plačom suseda. Najstaršia dcérka má podľa nej 13 rokov a dvaja chlapci 10 a 8 rokov.

„Podľa doterajších zistení 34-ročný vodič smetiarskeho auta z doposiaľ nezistených príčin pri cúvaní zachytil 37-ročnú ženu. Zranenia, ktoré žena utrpela, boli, žiaľ, nezlučiteľné so životom. Policajti podrobili vodiča dychovej skúške s negatívnym výsledkom merania. Vec si prevzala vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície z Považskej Bystrice, ktorá začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ informovala trenčianska polícia.

V súvislosti s dopravnou nehodou, ktorá sa stala v Považskej Teplej, vyjadrila úprimnú sústrasť rodine aj spoločnosť, ktorej predmetné smetiarske auto patrí.  “Naša spoločnosť dbá na dodržiavanie prísnych nariadení a bezpečnostných pokynov a dodržiavanie týchto pravidiel je pravidelne kontrolované. Do ukončenia vyšetrovania sa naša spoločnosť k podrobnostiam nehody nebude bližšie vyjadrovať,“ informoval sekretariát spoločnosti MEGAWASTE SLOVAKIA.