Regióny Banská Bystrica

OBROVSKÁ STRATA pre šport: Zomrel obdivovaný PREZIDENT klubu. Zaslúžil sa o tisícku ZLATÝCH medailí

sviečka, úmrtie
Ilustračné foto. ZDROJ: zoznam.sk

ŽIAR NAD HRONOM – Smutná správa zasiahla slovenskú športovú scénu.  Vo veku 71 rokov nás navždy opustil Ľubomír Striežovský, dlhoročný prezident žiarskeho Karate klubu. Počas jeho funkcie prezidenta členovia klubu vybojovali stovky titulov majstra republiky, na domácich aj medzinárodných turnajoch klub získal tisíce medailových umiestnení.

Od kedy sa v roku 2000 ujal svojej prezidentskej funkcie, žiarsky Karate klub sa postupne vypracoval medzi špičku na Slovensku a medzinárodnými úspechmi sa dostal aj medzi najlepšie kluby v Európe, píše na svojej stránke mesto Žiar nad Hronom.

Počas jeho funkcie prezidenta členovia klubu vybojovali do roku 2021 138 titulov majstra republiky. Na domácich aj medzinárodným turnajoch od roku 2000 klub získal 3770 medailových umiestnení, z toho 1233 zlatých, 1054 strieborných a 1483 bronzových umiestnení.  Medzi najhodnotnejšie tituly patrí titul majsterky Európy Dominiky Veisovej z roku 2017.

„Bol nie len prezidentom nášho klubu, ale aj jeho veľkou oporou a čo je najdôležitejšie: nadšeným podporovateľom a fanúšikom našich karatistov. Pokiaľ mu to zdravie dovolilo, nechýbal na žiadnom dôležitom turnaji, kde z tribúny fandil karatistom a s úsmevom na tvári sa vždy tešil z ich malých aj veľkých úspechov,“ spomínajú v žiarskom Karate klube.

Smúti aj primátora mesta Žiar nad Hronom. „Žiarsky šport v ňom stratil človeka, ktorý sa viac ako polovicu svojho života venoval žiarskemu karate. Najskôr ako otec úspešného pretekára a neskôr ako prezident klubu,“ napísal na sociálnej sieti primátor Peter Antal.

Za rok 2021 mesto Žiar nad Hronom udelilo tomuto mimoriadnemu človeku ocenenie za rozvoj karate v meste. „Aj pri našich osobných stretnutiach na mňa vždy pôsobil ako láskavý a vždy usmiaty človek,“ poznamenal primátor.