Regióny Bratislava Trnava Trenčín Nitra Žilina Banská Bystrica Prešov Košice Domáce Top

Najťažšia SPOVEĎ! Prehovoril partner Anny, ktorá NEPREŽILA pád do rokliny: Nemal som odvahu to povedať DEŤOM

Zdroj HZS
Anna pád nemohla prežiť, zhodujú sa záchranári. Zdroj: HZS

TERCHOVÁ – Obrovskú tragédiu, ktorá sa odohrala v sobotu počas túry po Zbojníckom chodníku pri Terchovej, si budú niesť po celý svoj život tri malé deti, ktoré sa pozerali na posledné sekundy života svojej mami, ktorú už nikdy neuvidia. O udalostiach v osudný deň prehovoril pre Nový čas  Annin partner Peter. 

Tragédia sa odohrala v sobotu, keď 38-ročná Anna počas výletu s tromi deťmi Peťkom (4), Mirkou (7) a Miškou (8) spadla do rokliny a viac nereagovala. Svedkami celej udalosti boli práve jej tri deti, ktoré vystrašené našiel okoloidúci turista. Na miesto okamžite smerovali pozemní záchranári HZS z oblastného strediska Malá Fatra. Zo Žiliny vyslali vrtuľník, z ktorého na chodníku postupne vysadili záchranára HZS a lekárku. Mladej žene však pomôcť už nedokázali. Desiatky metrov dlhý pád nemala šancu prežiť.  Deti ešte v sobotu nevedeli, čo presne sa stalo s ich mamou. O udalostiach prehovoril jej partner Peter. „Sedel som na návšteve u rodiny a zrazu mi zvoní telefón. Na druhej strane mi policajti hovorili, že si mám prísť po deti na stanicu. Až potom mi povedali, čo sa stalo. Takmer som pustil mobil,“ povedal pre cas.sk. Deti mu večer hovorili ako ich mama spadla do rokliny. To, že ju už viac neuvidia, im ešte nedokázal povedať.  „Ani len som nemal odvahu deťom povedať, že mamička zomrela. Večer si mysleli, že je v nemocnici,“ povedal Annin partner Peter. Deti sa smutnú správu dozvedeli v nedeľu. Povedal im ju ráno. Peter sa chce teraz o všetky  deti postarať, aj keď dve nie sú jeho, no sú na seba zvyknuté.

Zbojnícky chodník sa nachádza vo Vrátnej doline, pričom nejde o ľahkú trasu, je však lákadlom pre hľadačov krásnych výhľadov. Anna nie je jediná, ktorej život na tejto trase vyhasol. Pred časom sa toto miesto stalo osudným aj pre 15 ročného Jurka, ktorý spadol z rokliny.