Spresňujú sa podmienky na fungovanie terás v reštauráciách

BRATISLAVA – Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR spresňuje podmienky na fungovanie terás v reštauráciách. Nová vyhláška k organizovaniu hromadných podujatí a prevádzkam bude platiť od piatka 27. novembra.

 

„Vyhláškou sa spresnila definícia exteriérových častí prevádzky, v ktorých je povolené podávanie pokrmov a nápojov. Pod exteriérovou časťou prevádzky sa rozumie priestor s otvoreným vchodom, ktorý je ohraničený krátkodobými či dlhodobými konštrukciami maximálne z troch bočných strán,“ uviedol Marek Eliáš z odboru komunikácie ÚVZ SR.

Presnejšie sa podľa jeho slov aj definujú hromadné podujatia nad šesť osôb, ktoré sa môžu konať. Pôjde o hromadné podujatia jednorazovej povahy, ktoré trvajú najviac 48 hodín. „Ich účastníci musia mať v čase začiatku negatívny výsledok RT-PCR testu alebo antigénového testu nie starší ako 12 hodín,“ doplnil.

Viac o téme: COVID-19, koronavírus, podmienky, pravidlá, reštaurácie, terasy, úrad verejného zdravotníctva

Súvisiace články