Regióny Bratislava Trnava Trenčín Nitra Žilina Banská Bystrica Prešov Košice Top

Veľký ZVRAT v počasí! Vieme, čo nás ČAKÁ a neminie

MAPA
Dnes a zajtra nás čaká príjemné slnečné počasie. ZDROJ: Imeteo.sk

SLOVENSKO – Meteorológovia nás potešili. Čaká nás príjemná zmena. Zrážok bude výrazne menej a vykukne aj  slniečko. Teploty budú stúpať až k +23 °C.

 

Ako informuje portál imeteo.sk, streda priniesla na naše územie celodenný dážď. Zrážok bolo pomerne dosť a lokálne napršalo okolo 20 až 25 mm zrážok.

Najdaždivejšie bolo na Dolnej a Hornej Nitre a v regióne Turiec, no výdatne pršalo na celom západnom, strednom a severnom Slovensku. Dnes nás však čaká úplne iné počasie, ako bolo to včerajšie. Štvrtok prinesie oveľa menej zrážok a oveľa viac slnka. Aj teploty pôjdu vyššie, pričom na juhu Slovenska môžu dnes teploty presiahnuť hranicu +20 °C. Štvrtok tak odštartuje veľmi krátku sériu slnečných jarných dní, ktorá potrvá ešte do piatku.

V piatok bude na Slovensku ešte teplejšie a teploty pôjdu v najteplejších lokalitách až k +23 °C. Zrážky sa aj v tejto deň vyskytnú iba ojedinele, aj to len v neskorých poobedňajších hodinách.

S víkendom sa však počasie opäť pokazí a opäť hrozia zrážky, ojedinele aj búrky. Zrážok nebude toľko ako v stredu, no treba s nimi počítať hlavne na západnom a strednom Slovensku. V tento deň aj teploty o niečo poklesnú a už nepresiahnu hranicu +20 °C.

Nedeľa bude skôr oblačná, avšak oproti sobote bude teplejšie a aj zrážok bude menej. Tie sa objavia len vo forme prehánok najmä na severe Slovenska.

Tento týždeň sa tak nesie v znamení chvíľkových oteplení na jednej strane a upršaného počasia na strane druhej.