Regióny Bratislava

NAJNECHUTNEJŠIE SLOVENSKÉ jedlá: Neuveríš, aká DELIKATESA sa umiestnila! Jedno z nich SVIETILO aj vo svetovom rebríčku

Ilustračná foto. Zdroj: TASR/Oliver Ondráš, pixabay.com/Noupload

BRATISLAVA – O tom, že na Slovensku máme unikátne jedlá niet pochýb. Hoci my sme na ich chute zvyknutí, nie každého tieto delikatesy očarili. Ktoré patria medzi najnechutnejšie? Jedno jedlo sa dokonca objavilo aj vo svetovom rebríčku.

 

Portál Taste atlas združuje množstvo najrozličnejších jedál z celého sveta. Čitatelia tohto portálu si v ňom môžu nájsť nielen svoje obľúbené pochutiny, ale aj nové exotické jedlá. Ohodnotiť môžu aj ich chuť. Pokrmy sa následne zoraďujú do rôznych rebríčkov. Ktoré 4 jedlá patria medzi najhoršie na Slovensku? Neuveríte, čo sa tam objavilo.

4. Oškvarky

Na štvrtom mieste sa umiestnil azda najtradičnejší slovenský zabíjačkový pokrm, a to oškvarky. Ide o typickú pochutinu, ktorá sa pripravuje smažením bravčovej masti. Oškvarky sa najčastejšie podávajú k bryndzovým haluškám. Niektorí si ich vychutnávajú aj ako snack.

Oškvarky. ZDROJ: TASR/Milan Kapusta

3 Zázrivské vojky

Asi nikomu by nenapadlo, že na tomto zozname sa môžu objaviť aj naše milované korbáčiky. Veru, medzi najhoršími jedlami si miesto vyslúžili naše Zázrivské vojky, a to či už tie údené alebo neúdené.

Ilustračná foto. ZDROJ: TASR/Martin Pavelek

2. Tekovský salámový syr

Ďalším našim syrovým výrobkom, ktorý v zozname nájdete, je aj Tekovský salámový syr. Jedná sa o syr vyrobený z pasterizovaného plnotučného kravského mlieka v regióne Tekov.

Ilustračná foto. ZDROJ: TASR/Pavol Remiaš

1. Liptovská saláma

A konečne tu máme víťaza. Jedná sa o liptovskú salámu, čo je špeciálny druh salámy vyrobený z hovädzieho a bravčového mäsa. Do zmesi sa primiešavajú rôzne korenia ako čierne korenie, muškátový oriešok, zázvor či dokonca cesnak. Neskôr sa zmesou naplní črievko a saláma sa zasuší a zaúdi. Pre túto salámu je typická nie len muškátová a zázvorová vôňa, ale aj chuť čerstvej bravčovej masti, ktorá sa do salámy pridáva. A práve tieto výrazné ingrediencie pravdepodobne spôsobili, že sa saláma objavila aj v rebríčku najhorších jedál vo svete. V rebríčku sa však dlho neohriala. Poradie jedál sa totiž neustále mení podľa hodnotenia ľudí.