Regióny Košice Trebišov

Pred vstupom do trebišovskej nemocnice zdravotníci merajú pacientom teplotu

Ilustračná fotografia, zdroj: TASR / AP

TREBIŠOV- Trebišovská nemocnica aktuálne poskytuje len neodkladnú zdravotnú starostlivosť a zdravotnú starostlivosť pre onkologických pacientov. “Kontrolné vyšetrenia v jednotlivých ambulanciách sú momentálne tiež pozastavené. Akútne stavy budú ošetrené na urgentnom príjme.” TASR o tom v utorok informovala Jana Fedáková zo siete nemocníc Svet zdravia v súvislosti s hrozbou nákazy novým koronavírusom.

 

Verejnosť môže do budovy trebišovskej nemocnice vstupovať len s rúškom či inou ochranou častí tváre, napríklad šatkou, ktorá zakrýva ústa a nos. Sprístupnený je momentálne len jeden vstup do nemocnice, a to vchod pri nákupnej pasáži. Hlavný vchod je uzatvorený. “Pri tomto vchode zdravotníci pacientom bezkontaktne merajú teplotu a vyhodnocujú ďalšie príznaky, napríklad kašeľ, cestovateľskú anamnézu a kontakt s infikovanou osobou, na základe čoho pacientovi povolia alebo nepovolia vstup do nemocnice,” uviedla Fedáková.

Pre pacientov s podozrením na ochorenie COVID-19 trebišovská nemocnica zriadila samostatný vyhradený priestor. Ten sa nachádza na prízemí v samostatnom onkologicko-pľúcnom pavilóne (pavilón E). Pracovisko je vizuálne označené a pacientov naň z monobloku nasmerujú aj zdravotnícki pracovníci. Onkologické oddelenie je dočasne presunuté na šieste poschodie v monobloku nemocnice.

Sieť nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare od 13. marca zastavila plánované operácie z dôvodu pripravenosti priestorov a kapacít ľudí v súvislosti so zvládnutím narastajúceho počtu pacientov s podozrením na ochorenie COVID-19. Polikliniky tiež od piatka (13. 3.) obmedzili výkon preventívnych prehliadok.